Port Proeverij

Nadat ik in januari een masterclass heb gevolgd van Ramos Pinto o.l.v. Export Manager Rodrigo Lencastre ben ik razend enthousiast geworden over dit kleine familiebedrijf!

Rodrigo en ik vonden het een goed idee om een masterclass te organiseren! Wij willen jullie graag de bijzondere en mooie kwaliteit van Ramos Pinto laten ervaren en ontdekken.
De datum is vastgelegd: op woensdagavond 23 oktober komt Rodrigo naar Gemert en neemt je met veel passie en enthousiasme mee in de wereld van port!

Ramos Pinto

Ramos Pinto is een traditioneel familiebedrijf en opgericht in 1880 door Adriano Ramos Pinto. In Portugal staat Ramos Pinto vooral bekend om zijn specialisatie in Tawny portwijnen. Daarnaast is Ramos Pinto het allereerste wijnhuis wat kwalitatief hoogstaande stille wijnen uit de Douro Vallei introduceerde.

Ramos Pinto is eigenaar van vier eigen wijngaarden, ookwel Quintas genoemd. Samen hebben zij een oppervlakte van ong. 360 hectare. Dit is een uniek gegeven voor een Porthuis! In de meeste gevallen kopen porthuizen de wijn bij wijnhandelaren. Dit geeft Ramos Pinto een bijzondere positie. Zij beheren onder eigen controle de kwaliteit van de grond en druivenstok tot aan het vinificatieproces en het uiteindelijke eindproduct wat in de fles gebotteld wordt.

Masterclass

Tijdens de Port masterclass wordt je voorzien van alle informatie over Ramos Pinto, het productie/vinificatieproces en gaan we uiteraard verschillende port stijlen en leeftijden van Ramos Pinto proeven. Foodpairing is een belangrijk onderdeel voor het porthuis dus zorgen we voor heerlijke bijpassende hapjes. Een avond puur genieten dus!

De masterclass vindt plaats in de zaak, Het Oude Vat – St. Annastraat 55 in Gemert. De entree bedraagt € 20,00 per persoon. Om deel te nemen aan de masterclass is vooraf reserveren verplicht. Plaatsen zijn definitief gereserveerd na betaling. Aanmelden kan in de zaak of door een mail te sturen naar manouk@hetoudevat.nl

Rodrigo en ik verwelkomen je graag op woensdag 23 oktober!

T O T . D A N !
Manouk

Schrijf je in voor onze proeverij

Contact opnemen

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie vul onderstaand contactformulier in.
Contact

St. Annastraat 55 5421 KB, Gemert 0492 - 36 14 63 info@hetoudevat.nl

Open

  • Dinsdag t/m donderdag
  • 09.30 - 18.00 uur
  • Vrijdag (koopavond)
  • 09.30 - 21.00 uur
  • Zaterdag (extra lang open)
  • 09.00 - 18.00 uur