Bockbieren 2019

De kudde is compleet! Maar liefst 27 verschillende bockbieren staan in het rek ☺

De keuze is reuze en om vooraf al een selectie te kunnen maken vertel ik je in dit blogbericht graag welke bockbieren ik dit jaar in het assortiment heb.

Om te beginnen, begin ik lekker saai met de bockbieren van Bavaria, Hertog Jan en Grolsch.
Niet echt iets spannends over te vertellen want deze brouwers brouwen in hele grote volumes. Wat natuurlijk wel verklaarbaar is met hun afzetmarkt..

Desondanks vind ik het toch echt wel fijn dat er meer keuze is!

Ga je heerlijk smullen van de Smulbock van Rock City, een bockbier met gekarameliseerde pecannoten, marshmallows, cacao en vanille. Dutch Bargain Smash Bock heeft een totaal andere inspiratie opgedaan! De Smash Bock is geïnspireerd op de Smash IPA stijl. Brouwer Kees vond het een leuke uitdaging om zijn Indian Summer Doppelbock te laten rijpen in Speyside whiskyvaten. Wat ook SNAB brouwerij doet met hun IJsbok, maar dan niet op whiskyvaten maar op hout. Ook wel SNAB IJsbok Hout. En wil je ontdekken wat houtlagering met bier doet dan heb ik ook de SNAB IJsbok, dit is het basisbier. Om nog even in de whisky en houttonen te blijven gaan we naar de Muifelbrouwerij, de Bock Ski wordt ook de wel Whiskybock genoemd. Het graan hebben ze laten drogen boven rookvuur, dit geeft een lekkere aparte en unieke smaak. De Texelste Stormbock doet er niet aan onder! Dit jaar heb ik enkele flessen uit 2017 bemachtigd. Ze zeggen wel eens “Hoe ouder de Bock, hoe lekkerder”, test het zelf zou ik zeggen 😉
Brouwerij Klein Duimpje houdt niet zo van dikke krachtpatsers maar meer van Slobberen, dus doe gezellig mee met de Slobberbok. De Zeeuwse brouwerij Vermeersen heeft een Zondebok, een echt Zeeuws bier wat volgens de brouwerij ook nog leeft.. De brouwers van Bird staan in 2019 nog steeds LekkerInDeKauw. Alhoewel dat deze gasten echt wel lekker aan de weg aan het timmeren zijn!
Emelisse is Emelisse niet als ze geen vreemde combinatie samenstellen, daarom dit jaar een Liquorice Salty Bock. De grote kleine brouwerij Gulpener is ook lekker aan het experimenteren, dit jaar een IJsbock maar ook een bijzondere combinatie in de Flitspopper, een Sour Saison geeisbockte bock, snap je hem?
Mocht je nou zin hebben om een dansje te doen, misschien helpt de Bockie Wonderland van Stanislauw Brewskovitch je wel voor betere moves. De Gijle Bock van Broeder Jacob staat naast de Bokkelul. En Bax Brewery brengt er wat pit in, een Cinnamon Weizenbock.
Brothers in Law heeft de Franse slag erin gegooid bij hun Bière Bock met bière de garde gist.
Brouwerij Klein Duimpje had nog tijd over na het slobberen.. daar kwam het dubbel uit de brouwketel. oftewel de Dubbel Bok. Maneblusser blust af met een toegankelijke herfstbock.
En de Chaamse brouwerij die of in België of in Nederland gevestigd is heeft een lekkere Chaams Bockbier gebrouwen die heeft mogen rijpen op eikenhouten vaten. Daarbij is er ook een Bock uit Duitsland gearriveerd Ayinger Celebrator. Het gezelschap uit België mag natuurlijk ook niet ontbreken dus de Brugse Bok is ook aangeschoven.
Zijn ze dat?? Ow nee! De Leutebok is ook nog even vooraan gaan staan, dus ook deze is dit jaar weer van de partij.

Hoe leuk is het om een bockbierproeverij met vrienden te doen!?
Een bokkige en gezellige avond gegarandeerd!
Uiteraard adviseer ik je in de zaak graag over proefvolgorde en een leuke gevarieerde line up.

P R O O S T !
Manouk

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Contact opnemen

  Heeft u een vraag of wilt u meer informatie vul onderstaand contactformulier in.
   Contact

   St. Annastraat 55 5421 KB, Gemert 0492 - 36 14 63 info@hetoudevat.nl

   Open

   • Dinsdag
   • 09.30 - 18.00 uur
   • Woensdag
   • 09.30 - 18.00 uur
   • Donderdag
   • 09.30 - 18.00 uur
   • Vrijdag (koopavond)
   • 09.30 - 21.00 uur
   • Zaterdag (extra lang open)
   • 09.00 - 18.00 uur