Terug naar de webshop

The Ultimatum Uitvlugt 17 years

Voor The Ultimatum Single Cask selection worden bijzondere vaten rum geselecteerd en per vat gebotteld. Dat levert per vat een unieke en gelimiteerde botteling. The Ultimatum is een merk van een onafhankelijke bottelaar “van Wees”. Van Wees is al sinds 1994 actief in het selecteren van de mooiste whiskyvaten om deze te bottelen onder het eigen label “The Ultimate”. Voor The Ultimatum selecteert van Wees alleen de meest hoogwaardige kwaliteitsrum. In tegenstelling tot veel voorkomende rums op de markt wordt er aan de rums van The Ultimatum nooit suiker toegevoegd en wordt niet bijgekleurd met caramel. Zo kunt u genieten van de pure, volle smaak van het product met de invloed van het vat.

De Engelse stijl wordt gemaakt van gebruikte molasse, een stroperig bijproduct van de rietsuikerproductie. De molasse wordt langer gegist ten opzichte van de Spaanse stijl. Tot 1970 kregen Britse mariniers dagelijks een “ration” rum.
Engelse stijl rum wordt vaak gestookt in pot stills, dit is hetzelfde type ketel waar ook de meeste whisky in wordt gestookt. Deze manier van distilleren heeft als resultaat donkere en sterkere rums die levendig en krachtig zijn met een rijk kruidig aroma.

Deze Single Cask rum heeft 17 jaar mogen rijpen in Bourbon barrels (vaten waar Amerikaanse whisky in heeft gerijpt). De rum is geproduceerd bij Uitvlugt distilleerderij welke is gelegen op het eiland Guyana. Het is een Engelse stijl rum, dit betekend dat de spirit wordt gedistilleerd in pot stills. Dit is dezelfde type ketel die men in Schotland gebruikt voor het maken van whisky. Deze manier van distilleren geeft de rum een volle en krachtige smaak. De rum is Cask Strength afgevuld op 58,3%. Om het karakteristieken karakter te blijven behouden is de rum niet bijgekleurd met karamel, niet koud gefilterd en er is geen suiker aan toegevoegd waardoor de eerlijke en pure smaak behouden blijft.

De kleur is donker goud met in de neus wat aroma´s van kruidige vanille, pruimen en getoast eikenhout. De smaak is krachtig en kruidig met tonen van peper, banaan, bittere sinaasappel en zoute karamel. De afdronk is vol en lang.

Aantal flessen verkrijgbaar: 241
Alcoholpercentage: 58,3%
Inhoud: 70cl
Prijs € 69,95

Contact opnemen

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie vul onderstaand contactformulier in.
Contact

St. Annastraat 55 5421 KB, Gemert 0492 - 36 14 63 info@hetoudevat.nl

Open

  • Dinsdag t/m donderdag
  • 09.30 - 18.00 uur
  • Vrijdag (koopavond)
  • 09.30 - 21.00 uur
  • Zaterdag (extra lang open)
  • 09.00 - 18.00 uur