Terug naar de webshop

The Ultimatum T.D.L. 25 years

Voor The Ultimatum Single Cask selection worden bijzondere vaten rum geselecteerd en per vat gebotteld. Dat levert per vat een unieke en gelimiteerde botteling. The Ultimatum is een merk van een onafhankelijke bottelaar “van Wees”. Van Wees is al sinds 1994 actief in het selecteren van de mooiste whiskyvaten om deze te bottelen onder het eigen label “The Ultimate”. Voor The Ultimatum selecteert van Wees alleen de meest hoogwaardige kwaliteitsrum. In tegenstelling tot veel voorkomende rums op de markt wordt er aan de rums van The Ultimatum nooit suiker toegevoegd en wordt niet bijgekleurd met caramel. Zo kunt u genieten van de pure, volle smaak van het product met de invloed van het vat.

De Engelse stijl wordt gemaakt van gebruikte molasse, een stroperig bijproduct van de rietsuikerproductie. De molasse wordt langer gegist ten opzichte van de Spaanse stijl. Tot 1970 kregen Britse mariniers dagelijks een “ration” rum.
Engelse stijl rum wordt vaak gestookt in pot stills, dit is hetzelfde type ketel waar ook de meeste whisky in wordt gestookt. Deze manier van distilleren heeft als resultaat donkere en sterkere rums die levendig en krachtig zijn met een rijk kruidig aroma.

Een Single Cask rum welke maar liefst 25 jaar heeft gerijpt in Bourbon vaten. De rum is gedistilleerd bij Trinidad Distillers Limited welke op het eiland, zoals de naam al doet vermoeden, Trinidad is gevestigd. Het is een Engelse stijl rum, gemaakt van molasse (een stroperig bijproduct van de rietsuikerproductie) en gedistilleerd in Pot Stills (dezelfde type ketels waar men ook Schotse whisky in distilleert). Over het algemeen zijn Engelse stijl rums krachtig, levendig met kruidigheid.

Bij deze 25 jaar oude rum van Trinidad Distillers Limited kan je de typische Engelse stijl rum verwachten: zwaar, krachtig, met kruidige tonen maar ook duidelijke zoetheid van de molasse, tropisch fruit en cakeachtige tonen. Breed smaakpallet met een mooie complexiteit.
De rum is gedistilleerd in December 1991 en in vatnummer 2487 heeft de rum gerijpt. Op 28 juli 2017 zijn er 322 flessen gebotteld. Deze Single Cask rum is niet bijgekleurd met karamel, niet koud gefilterd waardoor de rum een alcoholpercentage heeft van 46% en er is geen suiker toegevoegd.

Aantal flessen verkrijgbaar: 322
Alcoholpercentage: 46%
Inhoud: 70cl
Prijs € 104,99

Contact opnemen

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie vul onderstaand contactformulier in.
Contact

St. Annastraat 55 5421 KB, Gemert 0492 - 36 14 63 info@hetoudevat.nl

Open

  • Dinsdag t/m donderdag
  • 09.30 - 18.00 uur
  • Vrijdag (koopavond)
  • 09.30 - 21.00 uur
  • Zaterdag (extra lang open)
  • 09.00 - 18.00 uur