Terug naar de webshop

The Ultimatum Secret Distillery 18 years

Voor The Ultimatum Single Cask selection worden bijzondere vaten rum geselecteerd en per vat gebotteld. Dat levert per vat een unieke en gelimiteerde botteling. The Ultimatum is een merk van een onafhankelijke bottelaar “van Wees”. Van Wees is al sinds 1994 actief in het selecteren van de mooiste whiskyvaten om deze te bottelen onder het eigen label “The Ultimate”. Voor The Ultimatum selecteert van Wees alleen de meest hoogwaardige kwaliteitsrum. In tegenstelling tot veel voorkomende rums op de markt wordt er aan de rums van The Ultimatum nooit suiker toegevoegd en wordt niet bijgekleurd met caramel. Zo kunt u genieten van de pure, volle smaak van het product met de invloed van het vat.

Spaanse stijl rum wordt ook vervaardigt uit Molasse, evenals de Engelse stijl. Bij de Spaanse stijl hanteren ze echter een korter gistingsproces t.o.v. de Engelse stijl.
Voor het distilleren worden meestal column stills gebruikt. Verdampte rum wordt in de meeste gevallen aangevuld volgens het solerasysteem. Bij het solerasysteem worden de oudste vaten onder in een stapel systeem aangevuld vanuit een bovenliggend minder oud vat. Het minder oude vat wordt weer met het daarboven gelegen jongere vat aangevuld en dit proces kan op een aantal niveaus plaatsvinden. De leeftijd die op het etiket wordt vermeld is vaak de leeftijd van de oudste rum.
Spaanse stijl rums zijn over het algemeen wat lichter, ronder en zachter. Smaakaroma´s die men vaak tegenkomt hebben iets weg van honing, caramel en rozijnen.

Een 11 jaar oude Single Cask rum van een “geheime distilleerderij” gevestigd in Nicaragua. De distilleerderij heeft de rum geproduceerd naar Spaanse Stijl. Dit houdt in dat er molasse wordt gebruikt als grondstof. Deze wordt gedistilleerd in Column Still waarna de rum rijpt in Bourbon vaten in het Solerasysteem. Bij het Solerasysteem wordt de rum opgeslagen in verschillende lagen en wordt het oudste vat, welke in de onderste rij bevinden, aangevuld met rum uit een daar bovenliggend vat. Het vat op de een na onderste rij wordt weer aangevuld met rum uit een daar bovenliggend vat. Spaanse stijl rum is over het algemeen wat lichter, zoeter, ronder en zachter van smaak.

De rum is gedistilleerd in januari 1999 en gebotteld op 24 februari 2017. Deze Single Cask is niet bijgekleurd met karamel, niet koud gefilterd waardoor de rum een alcoholpercentage heeft van 46% en er is geen suiker toegevoegd. Geniet van de eerlijke en pure smaak van de rum en het vat.

De kleur is donker goud. In de neus kan je denken dat je bijna aan een glas whisky ruikt. De geur is sterk met iets of wat lijm toetsen met een volle body en warme tonen. De smaak is krachtig met rode grapefruit, sinaasappel, marmelade, hout en bijna geen zoetheid. De afdronk is lang, kruidig en droog waar je misschien weer moet denken aan whisky.

Aantal flessen verkrijgbaar: 333
Alcoholpercentage: 46%
Inhoud: 70cl
Prijs € 48,99

Contact opnemen

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie vul onderstaand contactformulier in.
Contact

St. Annastraat 55 5421 KB, Gemert 0492 - 36 14 63 info@hetoudevat.nl

Open

  • Dinsdag t/m donderdag
  • 09.30 - 18.00 uur
  • Vrijdag (koopavond)
  • 09.30 - 21.00 uur
  • Zaterdag (extra lang open)
  • 09.00 - 18.00 uur