Terug naar de webshop

The Ultimatum Secret Distillery 12 years

Voor The Ultimatum Single Cask selection worden bijzondere vaten rum geselecteerd en per vat gebotteld. Dat levert per vat een unieke en gelimiteerde botteling. The Ultimatum is een merk van een onafhankelijke bottelaar “van Wees”. Van Wees is al sinds 1994 actief in het selecteren van de mooiste whiskyvaten om deze te bottelen onder het eigen label “The Ultimate”. Voor The Ultimatum selecteert van Wees alleen de meest hoogwaardige kwaliteitsrum. In tegenstelling tot veel voorkomende rums op de markt wordt er aan de rums van The Ultimatum nooit suiker toegevoegd en wordt niet bijgekleurd met caramel. Zo kunt u genieten van de pure, volle smaak van het product met de invloed van het vat.

De Engelse stijl wordt gemaakt van gebruikte molasse, een stroperig bijproduct van de rietsuikerproductie. De molasse wordt langer gegist ten opzichte van de Spaanse stijl. Tot 1970 kregen Britse mariniers dagelijks een “ration” rum.
Engelse stijl rum wordt vaak gestookt in pot stills, dit is hetzelfde type ketel waar ook de meeste whisky in wordt gestookt. Deze manier van distilleren heeft als resultaat donkere en sterkere rums die levendig en krachtig zijn met een rijk kruidig aroma.

Een Single Cask rum welke 12 jaar heeft gerijpt in Bourbon vaten. De rum is afkomstig van een “geheime distilleerderij”, de enige informatie wat bekend is, is dat de distilleerderij op het eiland Fiji gevestigd is. De rum afkomstig van Fiji worden in de meeste gevallen Engelse stijl geproduceerd. Dit houdt in dat de rum gemaakt wordt van molasse, een stroperig bijproduct van de rietsuikerproductie, en wordt gedistilleerd in Pot Still (hetzelfde type ketel die gebruikt wordt voor het distilleren van Schotse whisky). Deze Single Cask rum is niet bijgekleurd met karamel, niet koud gefilterd waardoor het alcoholpercentage 46% bedraagt, er is geen suiker toegevoegd zodat de eerlijke en pure smaak behouden blijft.

De kleur is donker goud. In de neus tonen van lentebloesem, vanille, aardbeien en rozijnen. De smaak is zuiver met tonen van appel, vanille en aardachtige toetsen. De afdronk is kruidig met een toets van eucalyptus en een licht bittertje.

Aantal flessen verkrijgbaar: 304
Alcoholpercentage: 46%
Inhoud: 70cl
Prijs €42,99

Contact opnemen

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie vul onderstaand contactformulier in.
Contact

St. Annastraat 55 5421 KB, Gemert 0492 - 36 14 63 info@hetoudevat.nl

Open

  • Dinsdag t/m donderdag
  • 09.30 - 18.00 uur
  • Vrijdag (koopavond)
  • 09.30 - 21.00 uur
  • Zaterdag (extra lang open)
  • 09.00 - 18.00 uur