Terug naar de webshop

The Ultimatum Sancti Spiritus 18 years

Voor The Ultimatum Single Cask selection worden bijzondere vaten rum geselecteerd en per vat gebotteld. Dat levert per vat een unieke en gelimiteerde botteling. The Ultimatum is een merk van een onafhankelijke bottelaar “van Wees”. Van Wees is al sinds 1994 actief in het selecteren van de mooiste whiskyvaten om deze te bottelen onder het eigen label “The Ultimate”. Voor The Ultimatum selecteert van Wees alleen de meest hoogwaardige kwaliteitsrum. In tegenstelling tot veel voorkomende rums op de markt wordt er aan de rums van The Ultimatum nooit suiker toegevoegd en wordt niet bijgekleurd met caramel. Zo kunt u genieten van de pure, volle smaak van het product met de invloed van het vat.

Spaanse stijl rum wordt ook vervaardigt uit Molasse, evenals de Engelse stijl. Bij de Spaanse stijl hanteren ze echter een korter gistingsproces t.o.v. de Engelse stijl.
Voor het distilleren worden meestal column stills gebruikt. Verdampte rum wordt in de meeste gevallen aangevuld volgens het solerasysteem. Bij het solerasysteem worden de oudste vaten onder in een stapel systeem aangevuld vanuit een bovenliggend minder oud vat. Het minder oude vat wordt weer met het daarboven gelegen jongere vat aangevuld en dit proces kan op een aantal niveaus plaatsvinden. De leeftijd die op het etiket wordt vermeld is vaak de leeftijd van de oudste rum.
Spaanse stijl rums zijn over het algemeen wat lichter, ronder en zachter. Smaakaroma´s die men vaak tegenkomt hebben iets weg van honing, caramel en rozijnen.

Een 18 jaar oude Single Cask gerijpt gerijpt in Bourbon vaten. De rum is geproduceerd door de distilleerderij Sancti Spiritus, welke gevestigd is op het eiland Cuba. Sancti Spiritus heeft de rum geproduceerd op Spaanse stijl. Spaanse rum stijlen worden gemaakt van molasse (evenals de Engelse stijl). Het gistingsproces duurt bij de Spaanse stijl korter t.o.v. de Engelse stijl. De spirit wordt gedistilleerd in Column Still waarna de vloeibare spirit wordt gerijpt in Bourbon vaten in het Solerasysteem. Bij het solerasysteem worden de oudste vaten die onder in de stapel liggen aangevuld met rum uit een bovenliggend minder oud vat, dit vat op de 2e rang wordt weer bijgevuld met rum uit een daar bovenliggend vat. De vaten die zich bovenop bevinden zijn het jongste en de vaten op de onderste rij het oudste.

De rum is gedistilleerd in januari 1999 en gebotteld op 24 februari 2017. Deze Single Cask is niet bijgekleurd met karamel, niet koud gefilterd waardoor de rum een alcoholpercentage heeft van 46% en er is geen suiker toegevoegd. Geniet van de eerlijke en pure smaak van de rum en het vat.

De kleur is donker goud. In de neus tonen van stro, hooi, appel, honingdrop, druivensuiker en roomboter. De smaak is in de eerste aanzet zoet met tonen van appel welke wordt gevolgd door aroma´s van droog fruit, weten peper en peersnoepjes. De afdronk is lang, kruidig en zoet.

Aantal flessen verkrijgbaar: 326
Alcoholpercentage: 46%
Inhoud: 70cl
Prijs € 53,49

Contact opnemen

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie vul onderstaand contactformulier in.
Contact

St. Annastraat 55 5421 KB, Gemert 0492 - 36 14 63 info@hetoudevat.nl

Open

  • Dinsdag t/m donderdag
  • 09.30 - 18.00 uur
  • Vrijdag (koopavond)
  • 09.30 - 21.00 uur
  • Zaterdag (extra lang open)
  • 09.00 - 18.00 uur