Terug naar de webshop

The Ultimatum Rum Travellers 11 years

Voor The Ultimatum Single Cask selection worden bijzondere vaten rum geselecteerd en per vat gebotteld. Dat levert per vat een unieke en gelimiteerde botteling. The Ultimatum is een merk van een onafhankelijke bottelaar “van Wees”. Van Wees is al sinds 1994 actief in het selecteren van de mooiste whiskyvaten om deze te bottelen onder het eigen label “The Ultimate”. Voor The Ultimatum selecteert van Wees alleen de meest hoogwaardige kwaliteitsrum. In tegenstelling tot veel voorkomende rums op de markt wordt er aan de rums van The Ultimatum nooit suiker toegevoegd en wordt niet bijgekleurd met caramel. Zo kunt u genieten van de pure, volle smaak van het product met de invloed van het vat.

De Engelse stijl wordt gemaakt van gebruikte molasse, een stroperig bijproduct van de rietsuikerproductie. De molasse wordt langer gegist ten opzichte van de Spaanse stijl. Tot 1970 kregen Britse mariniers dagelijks een “ration” rum.
Engelse stijl rum wordt vaak gestookt in pot stills, dit is hetzelfde type ketel waar ook de meeste whisky in wordt gestookt. Deze manier van distilleren heeft als resultaat donkere en sterkere rums die levendig en krachtig zijn met een rijk kruidig aroma.

11 jaar heeft deze rum gerijpt in Bourbon vaten (gebruikte whiskyvaten uit Amerika). De rum is geproduceerd door de distilleerderij Travellers, welke is gevestigd op het eiland Belize. Op het eiland Belize produceren ze voornamelijk Engelse stijl rum. Dit houdt in dat de rum gemaakt is van gebruikte molasse, dit is een bijproduct van rietsuikerproductie. De molasse wordt gedistilleerd in een koperen pot still. Het resultaat is een krachtige en levendige rum met een rijk aroma van verschillende kruiden en specerijen zoals gedroogd fruit, sinaasappel, steranijs en kaneel.

De rum is gedistilleerd in juni 2006, na een rijpingsperiode van 11 jaar in Bourbon vaten is de rum in juli 2017 afgevuld en voldeed de rum aan de kwaliteitseis om onder het label The Ultimatum uitgebracht te worden. Deze Single Cask is niet bijgekleurd met karamel, niet koud gefilterd waardoor de rum een alcoholpercentage heeft van 46% en er is geen suiker aan de rum toegevoegd zodat je de pure, eerlijke smaak hebt van het product en het vat.

Aantal flessen verkrijgbaar: 432
Alcoholpercentage: 46%
Inhoud: 70cl
Prijs € 38,50

Contact opnemen

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie vul onderstaand contactformulier in.
Contact

St. Annastraat 55 5421 KB, Gemert 0492 - 36 14 63 info@hetoudevat.nl

Open

  • Dinsdag t/m donderdag
  • 09.30 - 18.00 uur
  • Vrijdag (koopavond)
  • 09.30 - 21.00 uur
  • Zaterdag (extra lang open)
  • 09.00 - 18.00 uur