Terug naar de webshop

The Ultimatum Rum Darsa 8 years

Voor The Ultimatum Single Cask selection worden bijzondere vaten rum geselecteerd en per vat gebotteld. Dat levert per vat een unieke en gelimiteerde botteling. The Ultimatum is een merk van een onafhankelijke bottelaar “van Wees”. Van Wees is al sinds 1994 actief in het selecteren van de mooiste whiskyvaten om deze te bottelen onder het eigen label “The Ultimate”. Voor The Ultimatum selecteert van Wees alleen de meest hoogwaardige kwaliteitsrum. In tegenstelling tot veel voorkomende rums op de markt wordt er aan de rums van The Ultimatum nooit suiker toegevoegd en wordt niet bijgekleurd met caramel. Zo kunt u genieten van de pure, volle smaak van het product met de invloed van het vat.

Spaanse stijl rum wordt ook vervaardigt uit Molasse, evenals de Engelse stijl. Bij de Spaanse stijl hanteren ze echter een korter gistingsproces t.o.v. de Engelse stijl.
Voor het distilleren worden meestal column stills gebruikt. Verdampte rum wordt in de meeste gevallen aangevuld volgens het solerasysteem. Bij het solerasysteem worden de oudste vaten onder in een stapel systeem aangevuld vanuit een bovenliggend minder oud vat. Het minder oude vat wordt weer met het daarboven gelegen jongere vat aangevuld en dit proces kan op een aantal niveaus plaatsvinden. De leeftijd die op het etiket wordt vermeld is vaak de leeftijd van de oudste rum.
Spaanse stijl rums zijn over het algemeen wat lichter, ronder en zachter. Smaakaroma´s die men vaak tegenkomt hebben iets weg van honing, caramel en rozijnen.

Een 8 jaar oude rum uit de distilleerderij Darsa. Darsa is gevestigd op het eiland Guatemala waar voornamelijk Spaanse stijl rum wordt geproduceerd. Deze Single Cask rum heeft 8 jaar gerijpt in Bourbon vaten, gebruikte whiskyvaten uit Amerika. De rum is gedistilleerd in Column Still in mei 2008. In februari 2017 is het vat goedgekeurd voor kwaliteitsrum en afgevuld. De rum heeft zijn natuurlijke kleur, is niet koud gefilterd waardoor de pure smaak gewaarborgd blijft, er is geen suiker aan de rum toegevoegd.

De kleur van de rum is donker goud. In de neus zijn tonen van kokos, appelschil, amandelspijs, limoen en cacao aanwezig. De smaak heeft rijke aroma´s van kokos, taartdeeg, appels, peren met een zachte en volle structuur. De afdronk is lang en bitterzoet.

Aantal flessen verkrijgbaar: 350
Alcoholpercentage: 46%
Inhoud: 70cl
Prijs € 33,75

Contact opnemen

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie vul onderstaand contactformulier in.
Contact

St. Annastraat 55 5421 KB, Gemert 0492 - 36 14 63 info@hetoudevat.nl

Open

  • Dinsdag t/m donderdag
  • 09.30 - 18.00 uur
  • Vrijdag (koopavond)
  • 09.30 - 21.00 uur
  • Zaterdag (extra lang open)
  • 09.00 - 18.00 uur