Terug naar de webshop

New Zealand 25 years

The New Zealand Whisky Company
Het distilleren en maken van whisky begon in Nieuw-Zeeland in 1830 met de komst van Schotse kolonisten. Veel Schotten vestigden zich in de regio Otago, de industrie floreerde hier tot in de jaren 1870. In de jaren vijftig van de vorige eeuw kwam er weer een distillatie industrie op gang. In 1974 opende de familie Baker de “Willowbank distillery” in Dunedin. Zij produceerde populaire whisky´s als Wilsons en 45 South. In de jaren tachtig kocht ´s werelds grootste distilleerderij, Seagrams of Canada, de distilleerderij maar verkocht in 1997 de stills wat de sluiting van de distilleerderij betekende. De honderden vaten Cask Strength (vatsterkte) whisky´s werden geveild of bleven liggen.

In 2010 kocht The New Zealand Whisky Company de laatste 443 vaten die lagen opgeslagen in een oude vliegtuighanger. The New Zealand Whisky Company heeft de vaten verhuisd naar een mooi pand in de havens van Oamaru. Het zijn uitzonderlijk zeldzame drams van wat ooit de meest zuidelijke distilleerderij ter wereld was.
The New Zealand Company heeft toekomstplannen om zelf weer te gaan distilleren en kijken er naar uit om de industrie opnieuw te zien bloeien in Niew-Zeeland.

De eerste Single Malt die uitgebracht is buiten Europa en Japan!
Gemaakt van 100% gemoute gerst en heeft 25 jaar gerijpt in American Oak en ex-bourbon vaten.

In de geur zijn subtiele rooktonen aanwezig aangevuld met geel fruit en gedroogd gras. In de smaak zijn de aroma´s van zoete mout, geel fruit en vanille aanwezig met een mooie lichte rooktonen. De afdronk is zacht met een mooie balans van de houttonen en zoetigheid van vanille.

Alcoholpercentage: 46%
Inhoud: 50cl

Informeer naar de actuele prijs.

Contact opnemen

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie vul onderstaand contactformulier in.
Contact

St. Annastraat 55 5421 KB, Gemert 0492 - 36 14 63 info@hetoudevat.nl

Open

  • Dinsdag t/m donderdag
  • 09.30 - 18.00 uur
  • Vrijdag (koopavond)
  • 09.30 - 21.00 uur
  • Zaterdag (extra lang open)
  • 09.00 - 18.00 uur