Terug naar de webshop

Ferreira Dona Antonia 10 years Old Tawny

Een 10 jaar oude Tawny Port van een prachtige, authentieke Quinta (wijnboerderij). Ondanks zijn leeftijd is deze oude port heerlijk fruitig met tonen van kaneel. Het aroma wordt gekenmerkt door een uitstekende balans tussen de oorspronkelijke druivensappen en de rijping op houten vaten. In de mond proef je gedroogde pruimen en rozijnen met een aangename houttoon. De port blijft lang hangen met hints van chocolade en lichtzoete tabak.

Serveer deze port licht gekoeld. Een heerlijke begeleider bij kazen, zeevruchten en zoete desserts.

Alcoholpercentage: 20%
Inhoud: 75cl

Porthuis Ferreira behoort to de top van de Portugese porthuizen. Voor de Portugees staat de naam Ferreira synoniem voor kwaliteit en eeuwenoude traditie. Direct aan de kade van Vila Nova de Gaia liggen de aloude lodges waar nog steeds de rijping plaatsvindt van de portwijnen. Verscholen in het achterland van Porto, gelegen aan de indrukwekkende Douro, liggen de prachtige Quinta´s. Quinta´s zijn de Portugese wijnboerderijen met de namen Quinta de Seixo en Quinta do Porto.
Schitterende landgoederen waar de geschiedenis van Ferreira bijna 250 jaar geleden is begonnen. Ferreira is dan ook een van de oudste porthuizen met eigen wijngaarden die een oppervlakte bestrijken van meer dan 150 hectare. Als een van de eerste portmakers in Portugal heeft Ferreira na acht generaties nog steeds de kracht en vitaliteit in huis om port te maken van uitzonderlijke klasse. Onder de bezielende leiding van José Maria Soares Franco is een team van oenologen verantwoordelijk voor de kwaliteit van het totale productieproces bij Ferreira. Niet alleen de Portugezen zelf maar ook de Internationale Connaisseurs en vakpers zijn zeer lovend over de zeldzame Ferreira kwaliteit.

24,49

Contact opnemen

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie vul onderstaand contactformulier in.
Contact

St. Annastraat 55 5421 KB, Gemert 0492 - 36 14 63 info@hetoudevat.nl

Open

  • Dinsdag t/m donderdag
  • 09.30 - 18.00 uur
  • Vrijdag (koopavond)
  • 09.30 - 21.00 uur
  • Zaterdag (extra lang open)
  • 09.00 - 18.00 uur
Copyright © Het Oude Vat, Gemert
Website door Don't Mind, Veghel